Todo el espacio para el arte

Menú

Els alumnes de 4t d’ESO deixen l’aula càmera en mà

El projecte educatiu L’Artista Va a l’Escola implica l’alumnat en el futur del seu barri en una proposta de l’artista convidat Nani Blasco, de Künstainer. A les teves mans és un projecte innovador i de mediació artística i social que parteix d’una idea de l’artista Nani Blasco en la qual els alumnes de 4t ESO de l’Institut Collblanc, amb el seu professor de Visual i Plàstica, Roger Caparó, deixen l’aula i converteixen El BUZZ (de Künstainer, aparcat a la Rambla de Bonavista) en centre neuràlgic de l’activitat. La propera i última sessió ha estat avui dilluns 28 de novembre, a les 9 del matí, al BUZZ de la Rambla de Bonavista, en què els alumnes han projectat els seus treballs.

Els alumnes s’han convertit en exploradors crítics i actius del seu entorn més immediat. L’objectiu ha estat aprendre del que ens envolta, a ser crítics i a ser partícips i/o instigadors de canvis o millores, qüestionant-se i abordant la realitat a partir d’entrevistes amb entitats i associacions del barri. Estem parlant d’art en context, de la importància d’estar atents i oberts als esdeveniments i ser capaços de reflexionar i sentir i aprendre del nostre entorn, a través de l’art. Per tal de fer-ho, els alumnes han après a gravar amb càmera, trípode i micròfon. Aquestes són ara les seves eines per a començar a reflexionar i qüestionar l’entorn. Professor i artista han començat la tasca traient l’alumnat de la còmoda posició d’espectador i incitant-los a replantejar-se la realitat i la immobilitat d’aquesta, un aprenentatge real de per vida, amb un títol clau: A les teves mans.

Aquest és el segon any que L’Artista Va a l’escola desenvolupa projectes educatius amb col·laboració amb el centre d’Art El Teler de Llum. La intenció és apropar l’art contemporani més actual a les aules d’educació primària i secundària de Tarragona, posant-hi en pràctica processos de creació contemporània i contribuint en una educació més creativa, més crítica, més col·laborativa i més participativa. A les teves mans és la desena experiència que es consolidada amb èxit i, aquest cop, està recolzada amb un dels Ajuts Pont de la URV.

> Més informació a: https://lartistavaalescola.wordpress.com/