Todo el espacio para el arte

Menú

Un mural abstracte i un paviment de mosaic hidràulic, dues noves intervencions de Murs que Parlen

El projecte Murs que Parlen, que promou la Conselleria de Joventut i El Teler de Llum de l’Ajuntament de Tarragona, presenta dues noves propostes de la mà de l’Associació Polígon Cultural, que engeguen aquesta setmana i que corresponen a Oriolvlat, d’una banda, i a Javier de Riba, de l’altra, que intervindran en dos espais de Sant Salvador amb la col·laboració dels veïns i veïnes del barri.

L’artista barceloní Javier de Riba (www.javierderiba.com) començarà a treballar en un mural de mosaics hidràulics al terra de l’àrea Interblocs del barri de Sant Salvador entre demà i dijous. El treball de Riba prové del disseny gràfic, per tant, cal entendre’l com una exploració plàstica i una recerca de noves creacions. La seva obra contraposa la immediatesa de l’esprai i la plantilla a la tradició artesanal del mosaic hidràulic. Les formes dels seus dissenys es propaguen cobrint places, interiors o indrets abandonats. En cada lloc l’obra adquireix noves connotacions, però l’objectiu és el mateix: donar-li una altra vida, humanitzar-lo a través de la intervenció pictòrica, senyalitzar-lo, donar-li visibilitat, recuperar la seva memòria…

El dia 19 de novembre l’artista Oriolvlat (@oriolvlat) començarà el seu mural a la torre d’electricitat de l’Avinguda dels Pins al mateix barri de Sant Salvador. Oriol es comença a interessar per l’art urbà a l’any 2008 i utilitza el grafiti com a mitjà on produir obres murals sota el concepte de Gràfica aplicada. Així, fa al·lusió als fonaments bàsics del disseny però aplicats al muralisme (proporcions, adaptació a l’espai, integració en el context…). Les seves peces es mouen entre una vessant abstracta (utilitzant gestos i recursos gràfics d’eines de tractament d’imatge) i una vessant més poètica on les siluetes i el lettering es troben amb el seu univers pictòric.

MURS QUE PARLEN vol donar visibilitat a pràctiques artístiques que investiguen les relacions entre societat, espai públic i art. Amb aquesta iniciativa, que va engegar el 2008, les conselleries de Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, situen la ciutat a l’escena de l’art públic i l’art de carrer, a la manera d’altres ciutats del país.

> Més informació: Associació Polígon Cultural www.poligoncultural.com