Todo el espacio para el arte

Menú

Transmissions escull els quatre projectes guanyadors de la convocatòria 2015

El jurat ha escollit els projectes Fuga en Blau, d’Esperança Cobo i Lluc Queralt; El Serrallo, d’Alba Rodríguez; Pero yo ya no soy yo ni mi casa es ya mi casa, de Pau López, i Atenció: La Móra, de Sergi Quiñonero. Els projectes realitzaran residències artístiques a partir del mes de febrer fins al proper mes de maig.

El jurat, format per Blai Mesa, Jordi Abelló i Andrea Eidenhammer, destaca la qualitat de tots els treballs presentats, i l’ajustat de les votacions per escollir els guanyadors. Finalment, s’han escollit 4 d’entre els 15 projectes admesos segons les bases de Transmissions, on s’especificava que havien de complir la premissa de ser projectes d’art contemporani per a artistes del Camp de Tarragona, que busquessin produir experiència i comunitat en contextos no convencionals per a l’art.

Descripció dels projectes
Fuga en Blau, d’Esperança Cobo i Lluc Queralt, consisteix en un treball a la presó de Tarragona basat en la fotografia col·laborativa, que vol donar veu a un col·lectiu que difíciment li és atorgada, en un moment social de crisi i, a més, quan aquest edifici històric de Tarragona és a punt de tancar i la població reclosa de ser traslladada. Una residència que destaca per extremar les condicions de l’artista, on la negociació amb el col·lectiu i la burocràcia posaran a prova les habilitats en la mediació del projecte.

Pero yo no soy yo ni mi casa es ya mi casa portarà a Pau López a investigar el model de vida i el concepte de la llar que es dóna als càmpings, on famílies de diversos indrets d’Europa hi instal·len la seva segona residència, en parcel·les on els petits creixen als espais polivalents i els adults conviuen en comunitat a l’aire lliure. Aquest espai, poc habitual i per a molts desconegut, és des d’on Pau López pretén extreure les conclusions a través de tallers on es realitzaran maquetes, fotos i vídeos amb els habitants dels 7 càmpings del tarragonès.

Alba Rodríguez Núñez realitzarà una investigació sobre els qui habiten a El Serrallo, els seus pescadors i la seva connexió o desconnexió amb la ciutat. Aquesta artista plantejarà diferents dispositius fotogràfics per retratar a les persones tan properes al mar, per aconseguir un diàleg que ens porti a qüestionar diferents realitats i problemes que conviuen en aquest sector.

Atenció: La Móra és un projecte de Sergi Quiñonero que consisteix en una intervenció de land art a l’Espai d’interès natural de la Punta de La Móra, que buscarà la col·laboració amb l’Associació de Veïns Tamarit-Punta de la Móra, les escoles i el casal d’avis de la zona, per intervenir en forma d’acció col·lectiva i conscienciar de la importància en la preservació del medi ambient en un dels espais més excepcionals del litoral tarragonès.

Diversitat dins l’esperit de Transmissions i El Teler de Llum
Els quatre projectes demostren maneres molt diferents de fer, però que entronquen amb l’esperit d’implicar a la ciutadania en l’art contemporani i d’incitar els artistes a realitzar obres amb la veu i la mirada dels ciutadans, així com amb temàtiques que qüestionin la realitat immediata.
Cada projecte comptarà amb un pressupost de 2.000 € i tindrà un mes per desenvolupar-se en la fase d’immersió. Els 8 projectes seleccionats en les 2 convocatòries de Transmissions (2014 i 2015) finalitzaran amb una exposició al Port de Tarragona i un documental on es veuran els processos d’execució de cada obra, que s’inaugurarà a finals de juny.