Tot l'espai per a l'art

Menú

La Capsa Ambulant d’Artistes presenta Txus Garcia

Aquest dissabte dia 14 de març, a les 12 h del migdia, a la Sala el Cau de Tarragona (Trinquet Vell, 2), es va realitzar la 5a acció pública de la Capsa Ambulant d’Artistes. Un projecte de mediació d’El Teler de Llum – Centre d’Art de Tarragona.

La Txus Garcia va sortir de la Capsa Ambulant d’Artistes per explicar-nos què fa. Però no va estar sola, la va acompanyar  Joan Pascual (director de teatre), Maria Roig (cineasta-documentalista) i Manola de l’Atelier (supervedet travesti).

 

Sobre Txus Garcia
Rapsoda queer que conjuga mala llet i tendresa en les seves performances. Mitjançant un verb irreverent i humorístic explora la realitat que hi ha més enllà de la ficció de la identitat imposada i juga amb el sexe i el gènere. El seu cabaret vital per a adults pretén destruir el binarisme i l’homogeneïtat per mostrar-nos la nuesa del que som com éssers humans bàsics: pell i cor.
Més info: txusgarcia.com

Descripció de l’acció pública amb Txus Garcia
“Un microshow transgènere basat en el llibre “poesía para niñas bien” (Ed. Cangrejo Pistolero): la poesia dins d’una capsa que s’obrirà al voyeurisme cruel de la diferència. Un glop de bon tequil·la: sec, directe al cap i al cor. Calent i “espavilador”, la performance proposada mostra la nuesa absoluta del verb recitat amb tendresa, lucidesa i mala llet. Sentit de l’humor dolçament brètol i des de la veritat més dura. L’univers personal de l’autora queer t’atraparà i farà que t’entreguis incondicionalment a la més absoluta realitat: tots som el que som, “i no volem ser model de res”, com deia en Joan Brossa, al nostre propi cabaret de sentiments.”

Descripció del projecte
Aquest és un projecte de mediació d’El Teler de Llum, Centre d’Art de Tarragona, on es desenvolupen dos tipus d’accions de mediació: d’una banda, les accions públiques i, de l’altra, les accions paral·leles o pla pedagògic.

En les accions públiques la Capsa viatja a diferents llocs de la ciutat per mostrar el seu interior a un públic que descobreix i participa. Aquestes accions pretenen donar a conèixer l’artista a través de la seva pròpia veu, la de la seva obra i altres veus que enriqueixen el contingut del discurs.

En les accions paral·leles es desenvolupa el pla pedagògic del projecte: tallers que generen experiències d’ensenyament–aprenentatge amb l’art contemporani com a punt de partida. Aquestes accions ofereixen uns recursos adaptats a cada un dels centres als quals anirà la Capsa (escoles, instituts, la presó, centres de menors, casals de gent gran…), amb l’objectiu que tothom prengui consciència de la seva pròpia capacitat d’expressió. Les accions paral·leles amb la Txus Garcia es desenvoluparan a la Cooperativa Obrera Tarraconense el dissabte 11 d’abril i es basa en un taller-cabaret per a joves actors i actrius.

Apropar l’art contemporani a tothom, el valor de la descoberta
La Capsa Ambulant d’Artistes es basa en la sorpresa i la descoberta per tal d’apropar artistes contemporanis i la seva obra a tota mena de públic; es pretén crear experiències positives entorn l’art on la curiositat i la interacció vertebrin la narració.

Més info:

http://capsambulant.wordpress.com