Tot l'espai per a l'art

Menú

Pantalles

Pantalles amplia els canals per mostrar l’art. Com? Mitjançant la creació d’un Catàleg d’espais adequats per a la projecció i engegant un nou cicle anomenat RISC.

Catàleg
A la ciutat hi ha molts espais interessants: comunitaris, poc utilitzats, molt utilitzats, mai utilitzats artísticament… Alguns exemples: terrasses, patis comuns, solars, places públiques, racons de la ciutat, espais de trànsit, interseccions, etc.

La idea és fer una llista amb tots aquests llocs; espais de la ciutat on es poden dur a terme projeccions o activitats relacionades amb la imatge en moviment (instal·lacions, mappings, streaming, Live Cinema, etc.). L’elaboració del catàleg està en marxa en aquests moments.

RISC
RISC és una proposta que analitza la relació de la música i la imatge en moviment a través de diverses propostes i activitats. La seva programació conté projeccions de pel·lícules i obres audiovisuals que, tot i ser molt valorades internacionalment, mai no veiem a les nostres pantalles. Treballs valents que arrisquen: experimenten, juguen i barregen estils.

Durant el 2015, la programació de Risc ha estat:

– 20 de Maig, Casal Sageta de Foc: Creant amb el personatge: el documental Un lloc on caure mort, de M.A. Blanca i Raúl Cuevas + Càndid (Autodestrucció, live acústic).
– 21 de maig, Campus Catalunya URV: Taller “Musicant l’Audiovisual”, amb els realitzadors de les pel·lícules Un lloc on caure mort i Las más macabras de las vidas.
– 21 de maig, Sala El Cau: L’arxiu rabiós amb el documental Las más macabras de las vidas  + Medievo (Live).
– 14 de Juny, Sala Zero: De la Rauxa a la faula amb el grup ZA! + El Teatre Magnètic
Amb imatge en directe de Gerard Gil.
– 4 de desembre, Antiga Audiència: Projecció de Les amigues de l’Àgata, dins del Festival REC.
– 4 de desembre, Sala Zero: Espectacle Filastine, dins del Festival REC.

Programació per al 2016:
– 13 d’abril, a les 19 h, Antiga Audiència: Presentació del nou poemari de Marcel Pey The Liquid Dark, a càrrec de David Castillo i amb la projecció d’Overkill i The Film de Marcel Pey.
– 20 de maig, a les 19 h, sala d’actes del Museu d’art Modern: Projecció del documental La academia de las musas, de José Luis Guerin, amb un col·loqui posterior amb una de les protagonistes, Mireia Iniesta.
– 21 de juny, a les 19.30 h, a la Casa Canals: Projecció de la pel·lícula Oleg, d’Andrés Luque.
– 26 de juny, 19.30 h, al BUZZ (Rambla de Bonavista): Projecció del documental Rumba 3 de Joan Capdevila i David Casademunt.
– 25 d’octubre, a les 19.30 h, a l’Antiga Audiència: Projecció de la pel·lícula Sayat Nova (El Color de la granada)
– 27 d’octubre, a les 19 h, al bar La Cantonada: Projecció de la pel·lícula Malpartida Fluxus Village.