Tot l'espai per a l'art

Menú

BUZZ

El BUZZ és un projecte que vol estendre l’esperit de les accions iniciades a l’Estació Creactiva, per intervenir des de l’art contemporani un espai en concret a través de residències artístiques, però que vol arribar a les comunitats i a més incidir algunes temàtiques centrals que afecten tant a l’esfera de l’art com a la societat en general. Amb aquesta idea es va arribar a un conveni amb l’EMT amb el qual cedia un vehicle, el 311, per intervenir-lo artísticament i transformar-lo en un dispositiu a partir del qual realitzar diferents pràctiques artístiques i pedagògiques que interroguin a una comunitat.

Per començar aquest projecte s’ha escollit Bonavista per instal·lar el Buzz, on una taula de treball del barri ha participat en la pròpia gestió i reflexió del projecte, que gira entorn a la temàtica “De la cooperació a la competència”.

De la cooperació a la competència

Les lluites socials van tenir un paper essencial per a la construcció del barri de Bonavista i l’assoliment dels serveis elementals per sobreviure en unes condicions precàries. Lògicament, ha estat un dels feus dels partits i sindicats d’esquerres amb una sòlida identitat de barri, potenciada per la distància i desconnexió amb el centre de Tarragona. Els veïns han treballat tradicionalment en la indústria química limítrofa i en la construcció. El barri inicialment pertanyia a la Canonja, però l’administració franquista va adscriure tant el poble com el barri a Tarragona.

El Buzz compta amb 3 residències artístiques, comissariades des de Künstainer amb la participació de la taula de treball de Bonavista en l’assessorament i guia, a més de la inicial per part d’Andrea Eidenhammer. El Buzz és doncs, el centre d’operacions.

Durant l’estança, es duen a terme les accions i formacions que es decideixen amb la citada taula de treball, per apel·lar al sentit comunitari i obrir la reflexió dels reptes de futur als quals s’han d’enfrontar per evitar l’èxode.

Dins de les activitats que s’hi fan, en destaca la “Charla a la fresca”, on el Buzz es converteix en un espai de lliure expressió per als veïns on poder tractar sobre temes d’actualitat al barri.

Darreres activitats:

– Divendres 7 d’octubre, a les 20 h: “Charlas a la fresca” – debat sobre la temàtica de La Immigració

– Diumenge 9 d’octubre, a les 20 h: “Cinema al Buzz”La Ciutat Suplantada de SiteSize i RePensar Barcelona. Amb la presentació de Joan Vila-Puig, component de SiteSize.

 

Artistes: