Tot l'espai per a l'art

Menú

Capsa Ambulant d’Artistes

La Capsa Ambulant d’Artistes és una gran capsa mòbil que amaga un artista i el seu univers. Es tracta d’un projecte desenvolupat per Joan Rioné i Esther Canals que inclou dos tipus d’accions: d’una banda, les Accions Públiques i, de l’altra, les Accions Paral·leles o Pla Pedagògic.

En les Accions Públiques la Capsa viatja a diferents espais públics de la ciutat, on mostra el seu interior a un públic que descobreix i participa. Aquestes accions volen donar a conèixer diferents artistes a través de la seva pròpia veu, la seva obra i el punt de vista d’altres convidats que enriqueixen el contingut del discurs.

En les Accions Paral·leles es desenvolupa el pla pedagògic del projecte: un recorregut que porta la Capsa a centres socials, educatius, artístics… de Tarragona. La idea és viure l’experiència creativa d’una manera propera, divertida i amb uns altres ulls.

En resum, la Capsa Ambulant d’Artistes és un continent capaç de moure’s per tota la ciutat, mostrar diferents continguts d’art contemporani i d’adaptar-se a diferents espais i contextos (places, carrers, escoles, pàrquings, estacions d’autobusos…), on la curiositat vertebra la narració i el públic esdevé part activa.

Durant el 2015, en la nova edició de la Capsa 2.0, es pretén anar una mica més enllà una vegada la Capsa ja s’ha situat en un temps i en un espai i ja hi ha fet un recorregut. La Capsa es repensa amb la intenció de potenciar les seves possibilitats, com a objecte i com a concepte. Es pretén dialogar més intensament amb l’univers de l’artista, potenciant-ne el pes plàstic. Experimentar amb altres llenguatges expressius: més polititzats i minoritaris (discurs queer i transgènere), amb més presència del cos, de l’espai i de l’acció (cabaret, volums, paisatge), de la relació amb la ciutat i les seves normes (art urbà)… La Capsa s’endinsa en un procés paradoxal: d’un costat es volatilitza conceptualment i, de l’altre, pretén ser més física i present que mai.

Durant el 2014 van participar: Armand (Il·lustració), Lluc Queralt (Fotografia), Mènsula Studio (Estudi de Creatius) i Maria Roig (Arqueologia de la imatge), i en l’edició de 2015: Txus Garcia (Cabaret Queer), Nil Bartolozzi (Art, paisatge i intimitat), Ester Fabregat (Volum, espai i trànsit), l’Associació Polígon Cultural, Mar Borrajo i Gerard Gil.

Artistes: