Tot l'espai per a l'art

Menú

Ciutat Sonora

Què és Ciutat Sonora?

La major part de vegades la visió que tenim d’una ciutat i dels llocs que hi visitem ve determinada per motius molt subjectius, com, per exemple, les amistats que hi mantenim. Així, doncs, les ciutats es presenten amb unes rutes oficials que ens mostren les “meravelles” que contenen, però alhora enclouen multitud de circuits alternatius dictats per les emocions de cadascú de nosaltres.

En el marc del projecte Ciutat Sonora d’El Teler de Llum, hem volgut fer visible una d’aquestes rutes interiors i durant el 2014 vam convidar el músic Miquel Àngel Marín perquè ens dibuixés el seu mapa d’afectes, aquell recorregut que conforma la seva imatge personal de Tarragona. El Miquel Àngel va escollir 7 localitzacions de 7 amistats i, en el procés, va voler descobrir la relació que aquests amics estableixen amb el carrer, és a dir, la manera com ells relacionen el seu àmbit domèstic amb l’àmbit públic. Aquesta relació de l’àmbit domèstic i l’àmbit públic, el va veure, com no podia ser d’altra manera, a través de la música, i, en concret, d’un instrument sonor carregat de simbologia: l’intèrfon, aquest aparell “alienat” que delimita les fronteres entre l’interior i l’exterior de casa nostra…

Al blog de Ciutat Sonora podeu gaudir de les 7 intervencions artístiques que es van fer el dia 29 de novembre de 2014, en una passejada que va començar a l’Antiga Audiència i va acabar a la Casa Gasset (c. Anselm Clavé). Al mapa que inclou podreu veure-hi la ruta que vam seguir i, fent clic sobre de cada punt, hi trobareu els vídeos i els arxius sonors que els complementen. La ruta, doncs, ara també és virtual i es pot gaudir directament en aquest espai.

Artistes: