Tot l'espai per a l'art

Menú

CRANK

Durant els darrers mesos l’artista Mikel Morlas ha investigat al voltant del paper de l’art als contextos laborals, analitzant els seus beneficis i els criteris que haurien de guiar les intervencions artístiques a les empreses i organitzacions. Els resultats de la recerca es van presentar el passat 13 de setembre al Museu d’Art Modern, sota el nom de Crank, i alhora donen el tret de sortida a una segona fase, oberta a la col·laboració de persones, empreses i organitzacions de la demarcació que desitgin experimentar amb l’art als llocs de treball.

Les pràctiques artístiques surten cada cop més sovint dels museus i escenaris habituals per inserir-se a la quotidianitat  aportant noves experiències i significats en el dia a dia de les persones. I això es fa extensible també als llocs de treball, als que hi passem una part molt important de la nostra vida. No és estrany trobar obres d’art a les oficines i altres espais dels centres de treball. Però, amb quin criteri s’han escollit? Sovint el potencial d’una obra d’art es perd per falta de coherència entre la cultura de l’empresa i el que aquella vol expressar.

Aquest és el punt de partida de CRANK, el nou projecte impulsat el Centre d’Art de Tarragona – El Teler de Llum a iniciativa de Mikel Morlas, artista i facilitador de processos creatius i d’aprenentatge, qui durant els darrers mesos ha estat investigant els vincles entre les històries i teories de l’art i del management (gestió d’empreses i organitzacions); amb l’objectiu de definir els aspectes a tenir en compte a l’hora d’introduir l’art a un entorn laboral i provocar efectes positius, tant per a les persones com per a les organitzacions, com són el foment de la creativitat, la millora de la comunicació, la compartició de valors i cultura o l’increment de la motivació, entre d’altres que s’han constatat per diversos equips de recerca al voltant d’experiències d’arreu del món.

> Podeu accedir al “Taller: Com donar-li una volta amb l’art” que ofereix el Mikel Morlas en aquest enllaç. En aquest taller els/les participants analitzaran casos reals d’intervencions artístiques en contextos laborals i duran a terme un projecte de transformació d’un espai de treball a partir de les claus proporcionades per la investigació CRANK.

Artistes: