Tot l'espai per a l'art

Menú

Display

Display és un projecte d’intervenció artística a l’espai públic liderat per Laboratori Visual; un circuit de vuit plafons metàl·lics de 2×1 metres repartits per la ciutat. Fins ara aquesta mostra ha inclòs obra efímera de més de quaranta artistes actius en el camp de les arts visuals, residents o vinculats a la demarcació de Tarragona.

Durant el 2014, hi van intervenir Pere Isern amb Before-Now i Pau Magrané Figuera amb Barricada

Programació duta a terme al 2015:

Murs per la Pau
Del 15 al 24 d’abril els plafons dels Display van ser ocupats pels projectes portats a terme dins de la proposta ‘Murs per la Pau’, desenvolupada a partir del treballs proposats per alumnes d’Arts Aplicades al Mur de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i realitzats amb els alumnes dels Centres Educatius que participen en el projecte d’Educació per la Pau, impulsat pel Grup de Tarragona de la Xarxa d’educadores i educadors per a una ciutadania global d’Oxfam-Intermón.

Condicional Compost
De l’1 al 30 de maig es va convidar a les principals candidatures municipals de Tarragona a comunicar el seu projecte per a les Arts Visuals cadascuna en un DISPLAY traduint la dialèctica en un llenguatge visual. Les candidatures que hi van participar van ser  ERC, ICV, CUP, PP, PSC, CIU, ARA TARRAGONA i C’S i van treballar amb un equip de creatius per a desenvolupar cada intervenció.

Santoral Postmodern d’Emergència, de Cristina Lavilla i Víctor de Miután
El Santoral de la Cristina i en Víctor és una sèrie d’estampes post-religioses, representant 5 sants patrons do-it-yourself: entitats auxiliadores sintètiques, formades a partir de peces simbòliques de l’imaginari dels dos autors, i retratades mitjançant un reciclatge d’imatges del seu arxiu visual. Cada estampa explica a través d’un llenguatge visual simbòlic les solucions a problemes actuals de la nostra societat. Al ser exhibides als panells al carrer, converteixen el circuit Display en una sèrie de neocapelletes 2D on els nous sants dispensen el seu missatge al subconscient dels vianants.

– El Roto
L’artista Andrés Rábago presenta 8 plafons distribuïts pels carrers de Tarragona amb dibuixos d’El Roto i missatges que obliguen a reflexionar sobre el control social que exerceixen els mitjans sobre els ciutadans.

– Murs Lorcats, a càrrec de Junkie Python
Sis anys després de la seva primera mostra urbana, “Display” exposa reproduïts, els vuit plafons originals que habitualment només es poden veure als carrers de la part baixa de la ciutat, realitzats per diversos artistes d’arreu de l’estat que col·laboren al fanzine Junkie Python, a partir d’alguns dels dibuixos de Federico García Lorca. La mostra inclou el material d’estudi utilitzat per a realitzar els plafons.

Durant el 2016 s’hi ha programat:

El Presentiment, d’Espai en Blanc
Del 18 de març al 10 d’abril. El Pressentiment és una aposta pel pensament crític i experimental recolzat en una força col·lectiva i personal, perquè el pensament depèn d’un mateix, però també de la societat que ens envolta. Els pressentiments cerquen pensaments valents, insospitables, veraços i alliberadors.

Drames moderns de Reus i Tarragona, de Moderna de Pueblo
Del 30 de juliol al 30 de setembre. La competitivitat entre dues ciutats veïnes, no es dóna pas exclusivament entre Reus i Tarragona. És un fet que es repeteix per arreu. Totes volen ser les millors, anar un pas pel davant i destacar d’una forma o d’una altra. Sovint aquesta la recerca d’aquesta diferenciació acaba per marcar la seva pròpia identitat. Raquel Córcoles (Reus, 1986), més coneguda com a Moderna de Pueblo, ens retrata els drames moderns de Reus i Tarragona.

El Napi
A partir de l’11 d’octubre. És l’hora de fer una revisió dels acudits del Napi que, durant els darrers temps, acompanyen la quotidianitat de la notícia amb un filtre de crítica i d’humor a les contraportades dels diaris, i que, ara, s’ampliarà amb els murs de Display per tal de tenir-los més a l’abast, per poder donar un parell de tombs més als temes que ens pertoquen directament i, si ens ho podem permetre, treure’n alguna rialla.

Artistes: