Tot l'espai per a l'art

Menú

"Muntanyes", de Jordi Ortiz

Pantalla de la Tabacalera

La pantalla de la Tabacalera és una gran pantalla al carrer, un bon instrument per difondre la creació visual, especialment la fotografia, que no necessita del so. Qualsevol ciutadà que passi per davant pot formar part de l’univers creatiu que conté.

Projectar imatges en un marc-pantalla al carrer provoca un diàleg obert  a tothom, desestabilitzant a l’espectador tot estimulant una seducció visual immediata entre el passejant accidental i la proposta artística.

La proposta, liderada per la Fundació Forvm per a la Fotografia, consisteix en projectar diàriament una o diverses obres de diferents fotògrafs locals que treballaran diversos aspectes.

Els fotògrafs seleccionats són residents, nascuts o visitants de la nostra ciutat. Han retratat carrers i gent d’aquí però també d’allà, de manera intel·ligent i sensible, creant una tela de fos a la seva imaginació.

Durant el 2014 van participar-hi:

> Mònica Roselló amb Il·lusòria
> Alba Rodríguez amb Serrallo 41º 06’ 30” N 1º 14’ 24” E

En l’edició de 2015 hi participen:

> La Força de les Plantes, de Pep Escoda
Del 27 d’abril al 26 de juliol de 2015
A través dels seus ulls, ens invita a descobrir la grandesa de les coses petites i anodines fugint de tots els clixés associats a l’exotisme i als paradisos. Uns documents on la seva mirada, fresca i irònica, ens convida a reflexionar sobre l’ús del lloc, el paisatge i la gent.

Trajectes, cinc dècades de retrats d’estètiques urbanes juvenils arreu del mónde Miguel Trillo
Del 27 de juliol al 25 de octubre de 2015
Ha dedicat la seva vida a retratar la nostra societat i en particular a generacions de joves de tot tipus, per reflectir les seves pautes estètiques des de la necessitat d’afirmar la seva pertinença a una tribu urbana. Una mirada  directa però empàtica d’incalculable valor antropològic i artístic.

> Muntanyes, de Jordi Ortiz 
Del 2 de novembre de 2015 al 15 de gener 2016
Jordi Ortiz mira el cel i fotografia en blanc i negre arbres, branques i troncs. Tot enganyant la percepció de l’espectador, ens revela la fragilitat i bellesa d’una naturalesa oprimida però sumptuosa. Un miracle de bellesa i poesia tancat en un quadre on sublima un paisatge aparentment invisible a altres mirades.

Artistes: