Tot l'espai per a l'art

Menú

L’Artista Va a l’Escola

L’Artista Va a l’Escola és un projecte d’El Teler de Llum impulsat per Thais Salvat i Eloïsa Valero que atansa l’art més actual a les escoles i instituts de la ciutat de la mà dels nostres artistes més propers. Aquests treballaran durant diverses sessions amb l’alumnat i el professorat en un projecte artístic diferent en cada cas. Com diu Maria Acaso al seu llibre rEDUvolution, “si permetem que la representació de l’acte pedagògic es contamini amb l’exterior, potser la realitat entrarà a formar part del recinte pedagògic”.

Aquesta creativitat a tres bandes (estudiants, docents i artistes convidats) vol crear sinergies que promoguin contextos educatius arriscats i innovadors, que fomentin el plaer d’aprendre i d’expressar-se plàsticament amb llenguatges contemporanis.

Les propostes educatives per a l’any 2015 van ser: El silenci del blanc d’Enric Llevat a l’Escola Pax, Diari d’un observador/a de Jordi Llort a l’Escola Saavedra, El buit i el ple. Empremtes de Beatrice Bizot a l’Institut Torreforta, Social Crossover d’Andrea Eidenhammer a l’Institut Antoni de Martí i Franquès i, finalment, Conèixer l’altre (a través del retrat i de l’autoretrat) d’Àlvar Calvet a l’Escola Torreforta. En properes convocatòries s’afegiran nous artistes i centres educatius.

Del 19 de gener al 20 de febrer, a l’Espai Jove kesse, es va fer una exposició que presentava i recollia totes les experiències i treballs duts a terme durant l’edició 2015 del projecte l’Artista Va a l’Escola.

Durant el 2016 hi intervenen:

Ester Fabregat a l’Institut Ponts d’Icart amb el projecte: “Recicla-Repensa-Reutilitza” (febrer)
Armand a l’Escola “El Miracle” amb el projecte: “La ciutat color de fulles” (febrer-abril)
Arnau Casanoves a l’Institut Tarragona amb el projecte: “Línia, taca, dins i fora”  (abril -maig)
Núria Rion a l’Institut Campclar amb el projecte: “Memòria compartida” (abril-maig)
Maite Serna a l’Escola Ponent amb el projecte: “Pintura sinestèsica” (octubre-novembre)

Al blog L’Artista Va a l’Escola trobareu les diferents experiències d’educació artística ja portades a terme. Informació i inscripcions a: lartistavaalescola@gmail.com

Artistes: