Tot l'espai per a l'art

Menú

Programació i memòria 2016

La programació per al 2016 es ca centrar en els tres grans eixos que El Teler de Llum treballa: L’Art a la Ciutat, Art Web i Art i Tu.

L’ART A LA CIUTAT

Des de L’Art a la Ciutat es va continuar apostant pels projectes més consolidats, com les exposicions al Tinglado 2, on es van poder veure mostres de Jordi Colomer i Àlvar Calvet, o les de la Crai, comissariades pels alumnes del curs de comissariat de la URV i que reivindiquen artistes del territori com el Francesc Vidal, l’Alba Sotorra…; els Displays al carrer, que van presentar autors com Moderna de Pueblo, El Napi o El Pressentiment; o el projecte Murs que Parlen, que va tornar a obrir convocatòria per apropar l’art urbà més contemporani als murs de Tarragona actuant a Sant Salvador. Es va tornar a dedicar una programació concreta als projectes audiovisuals més experimentals amb RISC i es va continuar amb el projecte Monuments, que vol anar “conquerint” nous espais de la via pública per a l’art contemporani i que comptà amb intervencions d’Antoni Alcàsser, Vanessa Pey, Manel Margalef i Rosselló.

Per a aquesta nova edició es va apostar també per les intervencions realitzades pels artistes per a espais concrets, com ara els sorgits del projecte d’Estació Creactiva.

Tots els primers dissabtes de cada mes, es va poder gaudir de la parada De Temporada amb el treball col·lectiu de 10 fotògrafs, que presenten la seva producció artística a la plaça del Fòrum, i el centre d’art també va acollir el projecte La Festa als Ulls, coordinat per Pep Escoda i amb una llarga trajectòria, que cada any convida un fotògraf forà perquè descobreixi Santa Tecla amb la mirada d’algú que l’observa per primer cop.

Com a novetats per aquest any, El Teler de Llum va presentar: Càpsula TV, que, com el seu nom indica, utilitza aquest mitjà per fer difusió de projectes i obres, i que per aquest any va seleccionar 3 fotògrafs; Espais per l’Art, que, liderat per Laboratori Visual, vol mostrar com treballa l’artista, fent participar de l’acte a la gent, i que va començar amb l’acció Performàstic!!! d’Amadeu Anguera; El Llibre Exposat, amb el qual es plantejà desgranar cada una de les parts d’un fotollibre, començant amb una proposta de l’artista tarragoní Pep Escoda, i, finalment, el projecte De menjar-se les coses: La Poesia, que va participar en el Festival Bouesia.

ART I TU

En l’apartat Art i Tu, es va desenvolupar un programa d’accions artístiques que es desplega en diversos àmbits: el social, l’educatiu, l’empresarial, etc. I es van consolidar activitats de mediació que integren l’art i la creativitat en les diferents realitats quotidianes de la ciutadania com: la Capsa Ambulant d’Artistes, que va començar amb un curs de dansa de la mà de la mà del reconegut artista Roberto Oliván, i L’Artista Va a l’Escola, que va continuar apropant l’art contemporani a les aules d’educació primària i secundària de Tarragona, amb artistes del territori com Armand, Ester Fabregat Núria Rion o Maite Serna. I se’n van presentar de noves com: Crank, que vol millorar l’experiència de treballar posant en valor el paper de l’art en el disseny i l’ús d’espais de treball, en estreta relació amb l’estudi de l’ergonomia i la comunicació interna a les empreses, i Estació expandida, que amb el seu projecte Buzz, un autobús itinerant, va interrogar la comunitat de Bonavista sobre els reptes socials que en molts trets són comuns a l’art contemporani: la transformació de la societat industrial cap a la societat creativa, digital i del coneixement, els perills de la gentrificació en aquests canvis i l’empoderament dels valors i referents locals, així com dels espais comuns i identitaris davant una cultura homogeneïtzadora.

ART WEB

Des de l’eix de l’Art Web, es va presentar com a novetat d’enguany Art per a la Ràdio, on Roger Conesa i l’Esperança Cobo van seleccionar l’artista Gerard Gil perquè dugués a terme el seu projecte l’Onada Magnètica, proposta d’intervenció artística i radiofònica, i també Art per a la TV, amb el qual es reuneixen experiències realitzades amb el projecte Transmissions o residències d’artistes en el marc d’El Teler explicats en format televisiu.

Amb tots aquests projectes, ens vam proposar consolidar un públic que gaudís i visqués la programació d’E Teler de Llum com a seva.

> Descarregueu-vos tota la programació prevista per al 2016
Descarregueu-vos-en la memòria d’activitats