Tot l'espai per a l'art

Menú

Tinglado 2

Els Tinglados del Moll de Costa, que pertanyen al Port de Tarragona, són llocs espectaculars. Industrial i diàfan, l’espai en si mateix ja és tota una experiència.

De tots, el Tinglado 2 és el més emblemàtic i amb més tradició d’art contemporani de la ciutat. Obert el 1988, ha esdevingut una important plataforma d’acollida de projectes ambiciosos, i a partir de 2015, es va sumar a la programació d’El Teler de Llum.

Del 18 de juny fins al 23 d’agost de 2015 s’hi va poder veure l’exposició final dels vuit projectes artístics en context creats durant el programa Transmissions, de Künstainer. Els vuit projectes aborden, des de solucions formals i conceptuals diferents, la diversitat de realitats, d’experiències i de mirades sobre el Camp de Tarragona. Hi van participar: Pau LópezRaquel FrieraAlba Rodríguez NúñezEsperanza Cobo i Lluc QueraltJordi Llort i FiguerolaSergi QuiñoneroUnai RegleroRo Caminal.

Del 15 de setembre a l’1 de novembre s’hi va veure l’exposició “Jo em rebel·lo, nosaltres existim”. Guanyadora del premi a la millor exposició d’art contemporani de l’any 2013, concedit per l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA), l’exposició recollia l’obra, sovint silenciada, censurada o tergiversada, de 26 artistes, pensadors i activistes, així com de col·lectius i organitzacions que a través de la seva obra o acció promouen noves maneres de transformació social i política. Hi van participar: Eulàlia Grau, Institut Cartogràfic de la ReVolta, Mireia Sallarès, Metromuster, Núria Güell, Jordi Trullàs, Oriol Caba, Dídac Costa, Eulàlia Comas, Limen, Ruido Photo i Espai en blanc.

Del 13 de novembre al 6 de gener de 2016, s’hi va poder veure l’exposició “Fairy Tales”. A cura de David Santaeulària, “Fairy Tales” va presentar diverses maneres d’acostar-se a la narrativa i la ficció des de les arts visuals. A través de diverses disciplines, com ara la fotografia, la pintura o el vídeoart, els artistes van proposar peces que seduïen l’espectador per la seva capacitat de provocar nous relats més enllà d’una primera lectura formal. Hi van participar: Verónica Aguilera, Toni AmengualCarles Congost, Marla JacarillaMarc Larré, Job Ramos i Xevi Solà.

“Jo em rebel·lo, nosaltres existim” i “Fairy Tales”, formen part del programa d’exposicions itinerants 2015-2016 del Departament de Cultura de la Generalitat.

Del 28 de juliol al 31 d’agost, hi va tenir lloc la mostra “X-Ville” de Jordi Colomer, una exposició que ens introdueix en una ciutat X, una ciutat imaginada on poder repensar l’organització actual del temps i la vida. L’exposició és el fruit del I Premi de Videocreació impulsat per la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, l’Arts Santa Mònica i Loop Barcelona.

D’altra banda, del 8 de setembre al 2 d’octubre de 2016, s’hi pot veure “Banderes al vent”, d’Àlvar Calvet, el compendi de tot un treball dut a terme al llarg de l’any, tant al carrer, com va ser al mes de juny amb la instal·lació de banderes en dos monuments de la ciutat, com per la reflexió duta a terme pel propi artista i col·laboradors a l’entorn del valor dels monuments i de la simbologia i de la funcionalitat de les banderes. Els diumenges 18 i 25 de setembre, a les 11 hores, l’artista farà una visita guiada a l’exposició.

Artistes: