Tot l'espai per a l'art

Menú

Transmissions

El programa Transmissions, de Künstainer, és un programa de producció artística transdisciplinari: una sèrie de residències artístiques d’immersió en diferents contextos del Camp de Tarragona que són realitzades per artistes del mateix territori. Amb aquest projecte, doncs, es busca produir comunitat a partir d’un procés col·laboratiu que vol fer possible la trobada, la producció i la transferència d’experiències entre els artistes i les diverses realitats que conviuen en el nostre entorn.

Transmissions es planteja com un laboratori on repensar el paper de l’art en la societat i entén les pràctiques artístiques com a eina o dispositiu capaç d’incidir de manera activa en el context social.

Des del 2014 ha produït  vuit projectes realitzats per vuit artistes del Camp de Tarragona – Esperança Cobo i Lluc Queralt, Pau López, Alba Rodríguez Núñez, Sergi Quiñonero, Raquel Friera, Ro Caminal, Jordi Llort i Figuerola, Unai Reglero – en col·laboració amb diverses comunitats, que han donat peu a una exposició final col·lectiva, a un documental que n’explica el procés i, en definitiva, a una cartografia social, que, a partir dels diferents projectes, explica la diversitat de realitats, experiències i mirades del territori.

A la vegada, del 7 al 19 de juliol de 2015, s’ha dut a terme el Campus Künstainer, un laboratori intensiu de formació i experimentació i de pràctiques artístiques en context i/o col·laboratives on la idea fonamental ha estat introduir, des de diverses experiències, elements que puguin nodrir i il·luminar la discussió sobre la pertinència, impacte o eficàcia que poden causar aquestes pràctiques.

Del 18 de juny fins al 23 d’agost de 2015, es va poder veure,  al Tinglado 2 del Port de Tarragona, l’exposició final col·lectiva que recull les experiències generades pels diferents artistes que han participat al projecte Transmissions.

> Resolució de la primera convocatòria (2014)
> Resolució de la segona convocatòria (2015)

Artistes: