Tot l'espai per a l'art

Menú

Una reflexió sobre els músics ‘One-hit Wonder’, nova proposta d’El Teler de Llum

La sala d’actes de l’Antiga Audiència acollirà aquest dijous al vespre (19.30 h) la projecció de les dues darreres videocreacions de l’artista Carles Congost: Wonders i Abans de la casa / Un biopic inestable a través de l’autor del Sonido Sabadell. L’acte, amb entrada gratuïta i que comptarà amb la presència de l’autor, s’emmarca en la programació de RISC, la proposta audiovisual del Centre d’Art de Tarragona – El Teler de Llum.

A Wonders (2016) Congost es fa ressò dels one-hit wonder, és a dir, aquells músics que han assolit un èxit fugaç a través d’una única cançó. L’audiovisual explica la història dels britànics Music Youth, que a principis dels anys vuitanta van aconseguir molta fama amb la cançó “Pass the Dutchie”, però que ràpidament van caure en l’oblit. El treball se centra en la idea de l’artista com a producte i analitza el concepte one-hit wonder com a figura complexa i paradigmàtica del nostre temps.

Carles Congost és el guanyador de la 2a edició del Premi de Videocreació, una coproducció d’un projecte de videocreació entre la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica i LOOP Barcelona.